brede ontwikkeldoelen zelfstandigheid, creativiteit en maatschappelijk bewustzijn

Vind jij werken op een montessorischool een mooie uitdaging? Kun jij werken met als uitgangspunten de brede ontwikkeldoelen zelfstandigheid, creativiteit en maatschappelijk bewustzijn? Help je leerlingen bij het maken van keuzes, leer je ze reflecteren? Is voor jou sociaal leren belangrijk en kun je de wereld van binnen naar buiten halen en van buiten naar binnen? Geloof je in samen leren met hart, hoofd en handen? Dan is werken op het Haags Montessori Lyceum (HML) iets voor jou!

Vernieuwend onderwijs is het kenmerk van onze school die opleidt voor mavo, havo, atheneum en gymnasium. In de praktijk betekent dat dat leerlingen op hun eigen leerlijn werken, dat iedere leerling een persoonlijke coach heeft en dat ontwikkelingen worden bijgehouden in een digitale ontwikkelmap. Daarnaast kan de leerling deels zijn eigen rooster bepalen waarbij er onderscheid is tussen instructietijd (docentgestuurd) en begeleidingstijd (taakgestuurd). Op de vwo-plusafdeling werken we met de schooleigenvakken Digital Technology en Vrede en Recht, op de mavo/havo-afdeling het projectonderwijs voor ambitieuze doeners en op de havo-afdeling zijn we gestart met een pilot binnen en buiten leren. Het HML is bewust in beweging.

Docenten werken vanuit teams: ieder team is verantwoordelijk voor het onderwijs aan en de begeleiding van rond de 200 leerlingen. Ieder teamlid vervult hierin een eigen taak, naast de rollen vakdocent en coach.

Luister naar onze podcasts

© 2024 HML Vacatures